Timer Béaba Babycook resetten na ontkalken

Dit is de juiste procedure om een Béaba Babycook Solo of Duo te resetten na de ontkalkprocedure. Bij de Babycook Solo en Duo is de ontkalkindicator te herkennen aan een rood knipperend lampje op de stoomknop. Bij oudere Babycooks zult u zelf moeten controleren of er ontkalkt moet worden. Het proces bestaat uit twee delen: Het ontkalken van de boiler en het resetten van de Babycook Solo of Duo.

Mocht u hard water hebben in het gebied waar u de Babycook gebruikt dan is het raadzaam om de Babycook vaker te ontkalken. Het maakt overigens niet uit wat voor Babycook het is. Goed schoon houden is het beste voor de boiler van de Babycook. Als je een Babycook niet ontkalkt dan zal er een steeds dikkere kalklaag tegen de boilerwand afzetten. Hierdoor kan de warmte niet goed meer geleiden waardoor de boiler kan scheuren. De Babycook is dan onherstelbaar beschadigd. Kalkaanslag is soms ook te herkenbaar aan een steeds langere stoomtijd. 

Ontkalken van een Babycook:

- Laat de Babycook afkoelen tot kamertemperatuur.
- Haal alle stroom van het apparaat.
- Vul de boiler met Béaba ontkalkwater.
- Laat dit ontkalkwater een hele nacht staan.
- Spoel de volgende morgen de boiler enkele keren goed na met leidingwater. Er kunnen kalkresten uitkomen, dit is goed. Bij heftige kalkaanslag kunt u nog een nacht ontkalken en daarna naspoelen.
- Als de boiler weer schoon is, vult u deze met 3 eenheden schoon water en laat de Babycook stomen.
- Nadat hij klaar is met stomen, vult u de Babycook weer met 3 eenheden water en laat de Babycook weer stomen.
- Na de 2e keer spoelen en stomen is uw Babycook klaar om eten mee te maken en alleen de Babycook Solo en Duo dienen nog gereset te worden.

 

Resetten van de ontkalkindicator Babycook Solo en Duo:

- Nadat de Babycook klaar is met de 2e maal stomen geeft hij een piep en staat het rode stoomlampje te knipperen.
- Wacht even 2 minuten tot hij wat kouder is geworden.
- Druk 1x op de stoomknop. De Babycook gaat nu uit.
- Druk de stoomknop in en laat deze enkele seconden ingedrukt totdat het rode lampje wit wordt (6 tot 8 seconden ongeveer).
- Lukt dit niet druk de stoomknop weer even in en herhaal de vorige stap.
- Als het lampje wit is geworden is de timer gereset.

Mocht bovenstaande niet lukken probeer dan het volgende: Babycook vullen met water. Stoomknop 1x indrukken. Daarna zeker 10 seconden ingedrukt houden. Led springt dan van Rood naar Wit. Ik ben hier net zelf achtergekomen bij het controleren van een Babycook van een klant. Misschien heb jer er iets aan.

Opmerking:

- Bij een Babycook Duo kan zowel links als rechts een ontkalkindicator knipperen. Afhankelijk van het gebruik. 
- De ontkalk indicator heeft geen invloed op de werking van de Babycook. Ook met een rood lampje kunt u de Babycook gewoon gebruiken! 
- De ontkalkindicator is slechts een timer die automatisch aan gaat na ongeveer 50 stoombeurten en de timer kan gereset worden middels bovenstaande procedure.

TIPS:

Gebruik NOOIT ontkalkers voor koffiezetapparaten etc. We hebben wel eens klanten gehad waarbij de gehele binnenkant aangetast was door het zuur. De Babycook is dan onherstelbaar beschadigd.

Béaba heeft zelf een speciaale ontkalker gemaakt om de Babycook te ontkalken. Het Babycook ontkalkwater is via deze link te bestellen.