Slabbetjes

Als je een jong kindje hebt, kun je niet zonder een fijne slab. En slabbetjes die zijn er in heel veel soorten en maten. Van gewoon een leuke print of model tot absoluut niet doorlekkend. En vaak gaat  die combinatie gelukkig ook samen.

Voor elke fase is er een ander slabbetje

Als je een flesje melk geeft, is een kleine slab (ook wel baby slabbetje of junior slab genoemd) vaak voldoende. Krijgt je kindje tandjes, dan is een bandana erg fijn om te gebruiken. Dat ziet er niet zoals een grote slab uit, maar vangt wel speeksel op. En kan de hele dag gedragen worden.

Is je kindje toe aan zelf eten, dan is het handig om een slab met mouwen te gebruiken. In het begin komt al dat lekkere eten namelijk niet allemaal direct in het mondje terecht. En wil je de broek of beentjes ook nog beschermen, dan kun je kiezen voor een slab Messy Eater. Die is nog een stukje langer en de onderkant is vast te zetten als een soort opvangbakje.

Lees meer

Artikelen 1 tot 28 van 42 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 28 van 42 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Slabbetjes zijn in verschillende materialen verkrijgbaar.

Er zijn verschillende materialen die uitstekend geschikt zijn om een slabbetje van te maken. Het meest gebruikte materiaal is katoen. Daarnaast zijn de neopreen slabben erg in opkomst.

Een overzicht van de verschillende mogelijkheden:

Plastic slab

Een plastic slab is vaak voorzien van opvangbakje, zodat het eten en vocht dat geknoeid wordt in het bakje terecht komt. Twee mooie slabben die dit hebben zijn de Beaba Slabben met opvangbakje.

Neopreen slab

Het neopreen materiaal laat geen vocht door (surfpakken materiaal). De slabben van het merk Bibetta hebben een opvangbakje (uitgezonderd de bandana’s) en zijn verkrijgbaar in vrolijke prints. De Oops slabbetjes hebben een vrolijke afbeelding van een dier op de voorzijde van de slab.

Rubberen slab

Zelfs van rubber worden tegenwoordig slabben gemaakt. Ze voelen zacht aan, hebben een opvangbakje en zijn in vrolijke, effen kleuren verkrijgbaar. Babyandmore verkoopt de Tommee Tippee slabben.

Katoenen Velours slab

De katoenen velours slabbetjes zijn de meest bekende slabben als je het hebt over het niet doorlaten van nattigheid. Door een speciale achterzijde komt er geen vocht op de kleding terecht.  De slabben zijn in meerdere formaten en modellen te verkrijgen van de merken Mum2Mum en Silly Billyz.

Katoenen Fleece slab

Silly Billyz heeft naast katoenen velours slabben ook fleece slabben. Ook hierbij geldt dat er geen vocht op de kleding komt onder de slab. Verder droogt dit materiaal ontzettend snel, zodat alleen even onder de kraan afspoelen en laten drogen voldoende is voor de volgende knoeibeurt. Deze slabben zijn verkrijgbaar als junior slab, 2 typen lange mouw slab, messy eaters en bandana’s.

Katoenen slab

Slabben in badstof katoen, jersey katoen of gemaakt van hydrofiel, vaak met een leuke print of tekst erop blijven natuurlijk ook nog steeds populair. Verder heb je slabben in een speciaal patroon zoals de Koeka slabbetjes in wafelpatroon.

Slab met extra toevoeging

De slabbetjes van het merk Cheeky Chompers zijn uitermate geschikt als tandjes doorkomen. Ze vangen het vocht op en aan het uiteinde van de slab zit een rubberen gedeelte, wat een kindje kan gebruiken als het pijn heeft van de doorkomende tandjes. Een 2 in 1 functie dus..

Special Need slab

Voor oudere kinderen en volwassenen hebben wij slabben en bandana’s van Silly Billyz en Mum2Mum in de collectie. Speciaal gemaakt met een grotere boordmaat en een stukje langer dan babyslabben.