Slabbetjes - Bandana

Een bandana is een handige slab als je kindje veel kwijlt. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als er een tandje doorkomt. De bandana is een niet echt lange slab die wat gedrapeerd om het nekje heen zit. De bandana’s zijn in allerlei stoffen prints verkrijgbaar, zoals in stoere printvarianten, met een lief patroontje, gewoon effen of zelfs met kauwstuk eraan. Dat kauwstuk is voor de baby’s waarvan de tandjes doorkomen en die dan vaak overal op willen bijten. Met de bandana met kauwstuk voorzie je dus in deze behoefte. De bandana’s met kauwstuk zijn van het Engelse merk Cheeky Chompers en heten Neckerchew bandana’s.

Als tandjes gaan doorkomen produceren kinderen meer slijm. Op zich niet erg, maar het zorgt wel vaak voor natte kleding. En natte kleding zorgt weer voor een geïrriteerde huid. Dat kun je dus allemaal voorkomen door je kindje een bandana om te doen.


Materialen Bandana’s

De bandana is in verschillende stoffen verkrijgbaar, maar meestal wordt er wel katoen gebruikt. Bijvoorbeeld katoenen fleece, hydrofiele katoen of velours katoen. De bandana’s hebben dan een achterzijde die geen vocht doorlaat of er zit een speciale stof in het midden van de bandana die geen vocht doorlaat. Die laag zie je dus niet met het blote oog, omdat er aan beide zijden een andere laag overheen zit. Katoen ademt en is een natuur product. Wel zo fijn als je kindje de bandana lang om heeft.


21 artikel(en)

per pagina

21 artikel(en)

per pagina

Gebruiksgemak bandana slabben

Door de vorm van de bandana zal deze niet gauw in de weg zitten bij je kindje. Deze kan vrolijk doorgaan met kruipen en lopen, zonder last te hebben van de bandana. De meeste bandana’s hebben meerdere drukknopjes, zodat je de maat aan de nek van je kindje kunt aanpassen. Ook zij sommige bandana’s aan 2 kanten te gebruiken, zodat ze extra lang meegaan, voordat ze gewassen moeten worden (Dat komt dan weer door dat ondoordringbare laagje tussen de 2 stoflagen van de bandana).


Verschillende merken bandana slabben

Wij verkopen bandana’s van veel verschillende merken. Door ons uitgezocht op functionaliteit, maar zeker ook op uiterlijk. Het is natuurlijk fijn als je kindje er nog extra schattig of stoer uit ziet met de bandana om! Zeker belangrijk, omdat je de bandana vaak de hele dag door om hebt om het kwijlen tegen te gaan. Dus of je nu een echte roze meidenbandana wilt, een neutrale kleur of jongensprint met sterren: het is allemaal verkrijgbaar. Veel gekozen merken vanwege de functionele bandana’s zijn: Silly Billyz en Mum2Mum in katoenen fleece en katoenen velours stof. In de zomer verkopen wij meer bandana’s van Lässig, omdat deze bandana’s van hydrofiele katoen gemaakt zijn dus lekker luchtig. Ook Jollein brengt nu hydrofiele bandana’s op de markt. En wil je een leuk motiefje zoals een wafeltjespatroon dan zal je zeker slagen met de Jollein bandana’s. Tenslotte zijn de bandana’s van Bibette gemaakt van een zeer lichte en zachte stof, zodat ook deze heerlijk zitten bij je kindje. Ook verkopen wij speciale groot formaat bandana’s van jeugdigen en volwassenen van het merk Mum2Mum Plus. Ook voor deze groep kan het fijn zijn om vocht met een bandana op te vangen.