Leander

Stig Leander is de man achter al die mooie Leander producten. Hij is begonnen met het ontwerpen van de Leanderwieg. Dit was het begin van een uniek aantal ontwerpen waar Leander zeer bekend mee is geworden. Inmiddels is Leander een internationale merknaam met een verkoop in 40 landen. Leander is nog steeds niet klaar met ontwerpen want het gaat gewoon door. Er worden heel wat 1 op 1modellen van touw, hout, lijm en karton gemaakt, tot de hoogste graad van perfectie is bereikt.

Een Leander-design heeft altijd 2 doelen: Het creëren van een vertouwde omgeving voor het kind en de uitstraling van duurzaamheid en ambachtelijke kwaliteit. Met name het fantastische handwerk, hoge kwaliteit en geweldig design zorgen ervoor dat Leander nooit uit de mode raakt. Leander meubelen zijn daarom ook bijna niet 2e hands te koop. Ze gaan vaak over van kind op kind. Daarom is Leander een verstandige en milieubewuste keuze.

Leander producten zijn gemaakt van duurzaam Beukenhout afkomstig uit grootschalige, duurzame bosbouw ten noorden van Parijs. Het hout is FSC-gecertificeerd, wat betekent dat de gekapte bomen opnieuw worden geplant, zodat de natuurlijke bronnen niet belast worden. Beuken is veruit de beste houtsoort voor meubelen die van gevormd hout worden gemaakt, omdat het sterk, stabiel en soepel blijft.

Leander gebruikt lak op waterbasis en lakt haar meubels 2 tot 4 keer. Daarom zijn Leandermeubels prettig om aan te raken en mooi om te zien.


Leander heeft momenteel 2 productseries: Leander en Linea by Leander.


13 artikel(en)

per pagina

13 artikel(en)

per pagina