Bopita Peuterbedden


Na het ledikant volgt qua grootte het peuterbed. Een peuterbed is een ledikant waar kinderen zelf in- en uit kunnen stappen. Dit bed heeft dus geen spijlen meer. De Bopita peuterbedden zijn voorzien van bedwangen of een beveiliger om uit bed vallen te voorkomen. Een peuterbed wordt ook wel juniorbed genoemd.

 

Lees meer


5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

Afmetingen Bopita peuterbed

Een peuterbed heeft als afmetingen 70x150cm. Een ledikant heeft als afmetingen 60x120cm dus een peuterbed is echt een behoorlijk stuk groter. Verder is het verschil met een babyledikant dat het peuterbed geen spijltjes heeft. Een kind kan dus zelf in- en uit bed stappen. Een 1-persoons bed heeft de afmetingen 90x200 en is dus weer een stukje langer en breder.

Geschikte leeftijd voor Bopita peuterbed

Zodra een kindje goed zelf kan lopen of als je kindje gevaarlijk wordt in zijn of haar ledikant, kun je overgaan naar een peuterbed. Vaak zien we ook dat mensen kiezen voor een peuterbed als de oudste plaats moet maken in de babykamer voor de volgende telg van de familie. Als het kindje nog niet zo oud is, vinden mensen een 1-peroonsbed nog wel heel erg groot.  Tot hoelang een kind in een peuterbed zal slapen? Dat is sterk afhankelijk wanneer je kind naar een ‘echt groot bed’ wil. Wat betreft de lengte van een peuterbed kan het best wel lang mee gaan, maar onze ervaring is dat zo rond 4-6 jaar een kind verder zelfstandig wil worden en een groot bed heel stoer vindt.

Soorten Bopita peuterbedden

De Bopita peuterbedden van goede kwaliteit en gaan zo een paar kinderen mee. De bedjes worden altijd geleverd inclusief rolbodem.  Kwalitatief gaan deze bedden een paar kinderen mee. Het ene model is voorzien van bedwangen (soort verhogingen aan de zijkant bij hoofd-en voeteneind) en bij een ander model kun je kiezen voor een extra uitvalbeveiliger. Het lijkt er op dat het soms niet in te schatten is of je kind bij het wennen last ervan heeft dat er geen spijltjes meer zijn. We hebben meerdere keren gehoord dat kinderen die in het ledikant heel beweeglijk waren in hun slaap in een groter bed gewoon netjes bleven liggen. Wil je geen aparte uitvalbeveiliger, dan kun je ook een tuinkussen op de grond leggen. Mocht je kindje er dan de eerste nachtjes misschien uitrollen, dan valt die niet al te hard op de grond.

Laden voor Bopita peuterbedden

Voor extra ruimte zijn er ook bedladen bij de peuterbedden van Bopita leverbaar. Deze lade is bijna net zo groot als het complete bed en geeft dus heel veel extra bergruimte voor bijvoorbeeld de Duplo of ander favoriet speelgoed …

Matrassen voor Bopita peuterbedden

Voor Bopita peuterbedden zijn standaard polyether matrassen en matrassen van koudschuim leverbaar. Het voordeel van een koudschuim matras is dat bij deze de veerkracht van het schuim in de loop van de jaren behouden blijft. Deze Bopita matras is ook voorzien van een afritsbare tijk.

Bijpassende meubelen

Bij de peuterbedden van Bopita en Coming Kids zijn verschillende bijpassende artikelen zoals een 2-deurs kast of ladekast of commode te koop. Als je op serienaam in de rubriek Meubelen zoekt, kom je deze artikelen vanzelf tegen. Zo maak je er een gezellige peuterkamer van!