Leander

Stig Leander is de man achter al die mooie Leander producten. Hij is begonnen met het ontwerpen van de Leander wieg. Dit was het begin van een uniek aantal ontwerpen waar Leander zeer bekend mee is geworden. Inmiddels is Leander een internationale merknaam met een verkoop in 40 landen. Leander is nog steeds niet klaar met ontwerpen want het gaat gewoon door. Er worden heel wat 1 op 1 modellen van touw, hout, lijm en karton gemaakt, tot de hoogste graad van perfectie is bereikt.

Een Leander-design heeft altijd 2 doelen: Het creëren van een vertrouwde omgeving voor het kind en de uitstraling van duurzaamheid en ambachtelijke kwaliteit. Met name het fantastische handwerk, hoge kwaliteit en geweldig design zorgen ervoor dat Leander nooit uit de mode raakt. Leander meubelen zijn daarom ook bijna niet 2e hands te koop. Ze gaan vaak over van kind op kind. Daarom is Leander een verstandige en milieubewuste keuze.

Leander producten zijn gemaakt van duurzaam Beukenhout afkomstig uit grootschalige, duurzame bosbouw ten noorden van Parijs. Het hout is FSC-gecertificeerd, wat betekent dat de gekapte bomen opnieuw worden geplant, zodat de natuurlijke bronnen niet belast worden. Beuken is veruit de beste houtsoort voor meubelen die van gevormd hout worden gemaakt, omdat het sterk, stabiel en soepel blijft.

Leander gebruikt lak op waterbasis en lakt haar meubels 2 tot 4 keer. Daarom zijn Leander meubelen prettig om aan te raken en mooi om te zien. 

Leander heeft momenteel 2 productseries: Leander en Linea by Leander.

Lees meer

16 artikel(en)

per pagina

16 artikel(en)

per pagina

Leander wieg:

De rustige en zacht glijdende bewegingen van de Leander wieg stimuleren de zintuigen en geven uw kind een veilig gevoel, zoals in de baarmoeder.

Het ophang punt van de wieg is in 1 punt gecentreerd waardoor uw kindje de wieg zelf zachtjes in beweging kan brengen. Incl. ovaal matras. U kunt de Leander wieg ophangen met een haak in het plafond (inbegrepen) 

De wieg is verkrijgbaar in wit en grijs. Bijhorende accessoires zijn 3-poot, hoeslakens, topmatras, hemeltje.

Leander meegroeibed:

Dit Leander meegroei bed is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig berkenhout. De bedbodem van het ledikant is in hoogte verstelbaar.

Met aanschaf van dit pakket, kan het bed in 5 verschillende standen/leeftijden gebruikt worden:

  1. ledikant met bodem in hoge stand
  2. ledikant met bodem in lage stand
  3. ledikant met 1 zijde spijlen eraf, zodat het kind zelf uit bed kan komen
  4. cotbed met laag hoofd- en voeteneind
  5. peuterbed met afmetingen 70x150

Het bed wordt geleverd inclusief alle onderdelen om het bed te wijzigen/verbouwen tot het peuterbed.

Naast het bed is er in deze serie ook nog een bijpassende commode verkrijgbaar.

Linea by Leander serie

De meubels hebben een strakke, Scandinavische uitstraling en zijn gemaakt van puur grenen hout. Het is zo sterk dat het wel tot 100 kilo kan dragen. Het hout is afgewerkt met een sterke laklaag.

Er zijn 3 verschillende versies verkrijgbaar: Oak, Beech en white.

In de serie Linea by Leander zijn verkrijgbaar een omvormbaar bed, commode of aankleedtafel.

Het Linea ledikant is een ledikant dat je voor 4 verschillende fasen kunt gebruiken:

  1. bodem hoog voor pasgeborene (0-6 maanden)
  2. bodem laag als je kindje zelf gaat draaien om zich omhoog trekt (6-18 maanden)
  3. zonder spijlenvoorzijde als je kindje oud genoeg is om zelf uit bed te komen (18 maanden - 3 jaar)
  4. met extra aankleding maak je van het ledikant een tof bankje (vanaf 3 jaar)