Hoe werkt de Babymoov Nutribaby+ foodproccesor in de praktijk.

Ik ga de Babymoov Nutribaby+ foodproccesor testen. Wij hebben al veel goede verhalen gehoord van deze machine. Degelijk, robust en mooi design, daar houden wij van bij Babyandmore. Wij waren al weg van zijn looks, maar werkt hij ook echt goed? Babymoov komt uit Frankrijk en importeren wij direct voor onze webshop. De Nutribaby Plus is de opvolger van zijn kleine broertje Nutribaby (een ietswat oudbolliger model). Wij zijn vooral gecharmeerd van de uitstraling en vele mogelijkheden die de Nutribaby + te bieden heeft. Maar hoe bevalt hij mij in de praktijk?

Ik heb zelf ruime ervaring met stoomkoken en ook andere merken stoomkokers vandaar dat het mij leuk leek ook deze foodprocessor te testen.

Babymoov verpakking
1- De Nutribaby+ zit in een mooie stevige kartonnen verpakking van 40x25x32 cm.

De verpakking staat boordenvol informatie over de foodprocessor.
De doos is makkelijk aan de bovenkant te openen met een simpele handeling.
Babymoov Nutribaby unboxing
2- Eenmaal open valt meteen op dat het goed verpakt is. De spullen kunnen eigenlijk niet beschadigen, want alles zit apart verpakt in een soort gietmal. Alles zit goed gefixeerd.

Als eerste komen we de handleiding tegen in 14 talen en het snoer (50 cm). De Nederlandse handleiding is te vinden op blz 24 t/m 29.
Babymoov Nutribaby inhoud
3- De onderdelen zitten vrij logisch in 3 plastic zakken verpakt. Linker, midden en rechter gedeelte. Exact ook zoals alles in elkaar gezet moet worden.

De spatel en snoer zitten apart verpakt.
Babymoov Nutribaby onderdelen
4- Je hoeft de Babymoov Nutribaby onderdelen eigenlijk alleen maar in elkaar te zetten, want alles zit verder al in elkaar.
Stekker is overigens iets aan de korte kant (60 cm) als je wandcontactdoos niet in de buurt zit.
Babymoov Nutribaby testopstelling
5- Ik had eigenlijk geen handleiding nodig om de onderdelen in elkaar te zetten. Als je een foto hebt gezien wijst de rest vanzelf. Binnen 2 minuten staat alles klaar.

Ik heb voor het testen 1 stoombak gebruikt maar je kan meerdere bakken op elkaar zetten om vis en bijvoorbeeld groente tegelijk te stomen.
Babymoov Nutribaby temperatuur meting
6- Dit is mijn testopstelling inclusief externe digitale thermometer. Aardappels en Wortels erin, Nutribaby aanzetten, programma stomen kiezen, 20 minuten, OK knop en stomen maar. Binnen 5 minuten op 100 graden! Echt snel. Ik heb de ervaring met andere foodprocessors dat vrijwel alle groenten gaar worden in 20 minuten, vandaar mijn keuze voor 20 minuten.
Nutribaby bediening
7- De bediening lijkt in de eerte instantie ingewikkeld, maar als je de betekenis van de knopjes door hebt, dan is het eigenlijk een hele makkelijke bediening.
6 Functies, up en down voor timer en inhoud. Verder zit er nog een droogkook alarm op en een ontkalk indicator die gaat branden na steeds 50x stomen. Voor je het weet ben je een jaar verder zonder te ontkalken, dus best handig.

Mixen kan onafhankelijk van het stomen, dus kan het apparaat multitasken. Het mes kun je in 3 snelheden laten draaien. Dit ging prima met mijn voedsel.
Wat ook handig is, is dat het kookvocht wordt opgevangen in een apart bakje. Dit komt helemaal ten goede als je de voeding dunner wilt maken. Giet dit vocht (bordevol vitamines en smaak) bij de voeding en mixen maar.
Haal dan het eten met de meegeleverde flexibele spatel uit de kom, beetje af laten koelen en eten maar. Mmm wat een lekkere smaak. Echt stoomkoken. Wat mij betreft is de Babymoov Nutribaby+ foodproccesor een aanrader voor diegene die van vers en gezond eten houden.

Heb je vragen, neem contact op. Micha
Babymoov Nutribaby+ Wit kopenBabymoov Nutribaby+ Grijs kopen